Missing image

Притвор од 30. дена за убиецот на Тијана Јуриќ

Суботица, 9. август 2014 (ИНПРЕС) – На осомничениот за убиството на Тијана Јуриќ од Суботица Драган Ѓуриќ му е одреден притвор од 30. дена, јави РТС.

По изрекувањето на мерката, Ѓуриќ бил сместен во притворската единица на Окружниот затвор во Суботица.

Еден ден пред убиството, Тијана се вратила од на море. Заедно со другарите била на забава, по што тргнале кон домовите. Сепак, таа се вратила назад за да ја земе дуксерката која ја заборавила.

Била сама само седум минути, време во кое наишол Драган Ѓуриќ, кој подоцна ја убил. Уапсен беше дванаесет дена подоцна. (Крај)

извор: РТС фото: архива

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest