Missing image

Ѓуриќ – Србија нема никогаш да ги напушти косовските Срби

Звечан, 29. август 2014 (ИНПРЕС) – Директорот на Канцеларијата на Владата на Косово и Метохија на Србија, Марко Ѓуриќ, рече дека владата нема да се откаже од Србите во Косово.

Во Звечан, по повод актуелната политичка и безбедносна ситуација, се одржа итен заеднички состанок на претставници од северно Косово, каде учествуваа Ѓуриќ, шефот на областа Косовска Митровица и претставници на меѓународните мисии во северно Косово.

Ѓуриќ на почетокот на состанокот рече дека, и покрај сите тешкотии, државата ќе остане со својот народ. Според него, овие се претежно српски општини, а делувањето на институциите е неопходно за опстанокот и зајакнување на српскиот народ во Косово и Метохија. (Крај)

извор: Бета фото: архива

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest