Missing image

Во Словенија започнува Стратешкиот форум посветен на економската соработка

Блед, 1. септември 2014 (ИНПРЕС) – Во словенечкиот град Блед денес почнува дводневен Стратешки форум во Блед, една од најголемите меѓународни конференции во регионот, а оваа година ќе учествува и министерот за надворешни работи и министерот за европски прашања Весна Пусиќ.

Деловниот дел на форумот ќе биде посветен на економската соработка во регионот и подобрување на соработката со Индија, а се очекува да расправа и за енергетските прашања и зависноста на Европа од рускиот гас.

На овогодинешниот Блед собир на политичари, бизнисмени, луѓе од академските институции, претставници на меѓународни организации, се очекува да присуствуваат повеќе од 500 учесници од 65 земји, а мотото оваа година ќе биде “Моќта на доверба”. (Крај)

извор: Хина фото: архива

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest