b040804a
8 April 2004
2nd Meeting of the Military Committee in Permanent Session in 2004
Overview view of the meeting in session.

Ставридис: Русија е перспективен партнер за НАТО

Москва, 31. јануари 2017 (ИНПРЕС) – Русија е перспективен партнер за НАТО во многу сфери, изјави поранешниот врховен командант на Обединетите вооружени сили на НАТО во Европа, Џејмс Ставридис.

Тој е убеден дека Алијансата треба да се стреми кон соработка со Русија.

– Борбата со наркотрговијата, тероризмот и сакберт криминалот, заедничката активност на Арктикот, контролата врз ширењето на оружјето, научната, трговската и дипломатската соработка – има многу области за интеракција, изјави американскиот адмирал во оставка.

Тој смета дека руското раководство ќе се држи цврсто кон Алијансата. (Крај)

извор: ТАСС фото: архива

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest