tanecnezaborav5

Ансамблот Танец ќе ги промовира 5-то и 6-то аудио издание „Незаборав“

Скопје, 14. март 2017 (ИНПРЕС) – На 16-ти март ќе се одржи промоцијата на петтото и шестотото аудио издание „Незаборав“ од ризницата на НУ Ансамбл Танец, а во изведба на оркестарот и пејачкиот хор на ансамблот.

tanecnezaborav6

Изданијата содржат ора и песни извадени од плочи.

Промоцијата ќе се одржи на 16-ти март во 12.00 часот, во НУ Музеј на македонската борба за државност и самостојнот. (Крај)

извор: Инпрес фото: архива

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest