zimska-oprema

Престанува обврската на задолжително носење зимска опрема за возилата

Скопје, 15. март 2017 (ИНПРЕС) – Денес престанува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која започна на 15-ти ноември минатата година.

Од Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата информираат дека возачите во најголем процент се приджувале до обврската за поседување и носење на зимска опрема.

Правилата за користење и носење зимска опрема во возилата се предвидени во Законот за безбедност на патниот сообраќај. (Крај)

извор: Инпрес фото: архива

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest