tribinarakdebelocrevo

Едукативна трибина за рак на дебело црево

Скопје, 27. март 2017 (ИНПРЕС) – Здружението „Борка“  ќе организира Едукативна трибина за рак на дебело црево и ректум.

Трибината ќе се одржи утре  со почеток во 10 ч. во Амфитеатарот при Медицинскиот факултет во Скопје.

Оваа трибина е организирана во рамките на Кампањата за подигнување на свесноста за гастроинтестиналните карциноми 2017,  во соработка со ЕМСА и Медицинскиот факултет во Скопје.  Исто така, овој месец се одбележува и како месец на едукација за заштита заболувања на дебелото црево. (Крај)

извор: Инпрес фото: архива

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest