zname_2_640x360

Петок неработен ден за православните, понеделник за сите граѓани

Скопје, 10. април 2017 (ИНПРЕС) – Согласно Законот за празници на РМ, 14 април, Велики Петок, петок пред Велигден е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, соопштуваат од Министерството за труд и социјална политика.

Освен тоа, понеделник, 17 април, вториот ден од Велигден според православниот календар, ќе биде неработен ден за сите граѓани на Македонија. (Крај)

извор: Инпрес   фото: архива

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest