ugostitelstvo1

Се ближи сезоната, се зголемуваат цените во угостителството

Скопје, 5. мај 2017 (ИНПРЕС) – Индексот на цените на угостителските услуги во април во споредба со март годинава, е зголемен за 0.8%.

Споредено по групи на услуги, зголемување е забележано во групите храна за 0.1%, безалкохолни пијалаци за 0.7% и ноќевања за 3.1%, додека во групата алкохолни пијалаци има намалување за 0.2%.

Индексот на цените на угостителските услуги во април 2017 година, во однос на истиот месец од претходната година, е зголемен за 1.0%. (Крај)

извор: Инпрес фото: архива

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest