sarai-640x358

Комуналец повторно го расчистува ѓубрето што го исфрла езерото

Охрид, 13. март 2018 (ИНПРЕС) – Екипи на ЈП „Охридски комуналец“ повторно спроведоа акција за расчистување на крајбрежниот појас.

Овојпат се чистеа локалитетите Лабино, Сараиште, Грашница и на градското пристаниште.

pris2

Заради зголемениот водостој на реките кои се влеваат во Охридско езеро, големи количини отпад е натрупан на плажите (отпадоци од пластика, хартија, најлон кеси, лименки и др.комунален отпад) како и трска.

gras1

Периодов наназад со езерските бранови исплива и ниската еколошка свест на населението кое депонира отпад по речните корита. (Крај)

извор: ИнПрес фото: Охридски комуналец

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest