ovosjevoboja

Кина воведе царини на 128 американски производи

Пекинг, 2. април 2018 (ИНПРЕС) – Кина воведува увозни такси на месо, овошје и други производи од САД како одговор на американските даноци за челик и алуминиум што ги воведе претседателот Доналд Трамп.

Царините, според Министерството за трговија на Кина, ќе се применуваат од денеска. На свинското месо од САД таксата ќе биде 25 насто, додека за другите производи и услуги, вклучувајќи овошје, таа ќе изнесува 15 проценти. (Крај)

извор: Р.С Европа фото: архива

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest