Caf

Градоначалникот Стојаноски учествуваше на осмиот собир на Европските корисници на „CAF“ моделите

Софија, 13. април 2018 (ИНПРЕС) – Градоначалникот на Охрид, Проф. д-р Јован Стојаноски, беше дел од осмиот собир на Европските корисници на Common Assessment Framework (CAF) моделите што се применуваат во јавната администрација, кој се одржа во Софија, Република Бугарија.

На собирот од страна на учесниците беа презентирани успешни примери од функционирањето на европската администрација, како и совети за подобрување на работењето на администрациите.

„CAF“ моделот, до крајот на 2017 година е имплементиран во 55 држави, односно во административното работење на 3.970 организации од јавниот сектор. Имплементацијата на „CAF“ моделот, Општина Охрид го започна во 2013 година. (Крај)

извор: Општина Охрид фото: Општина Охрид

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest