Jablanica-640x360

Иницијатива за прогласување на планината Јабланица за Национален парк

Струга, 16. мај 2018 (Inpress) – Градоначалницците на Струга Рамиз Мерко и на вевчани Сашо Јанкоски, денес напладне ќе ја потпишат иницијативата за прогласување на планината Јабланица за заштитено подрачје во категорија Национален парк.

– Иницијативата е веќе поддржана од претседателите на сите месни заедници – села од подрачјето на планината Јабланица кои што се наоѓаат во територијата на идниот Национален парк или во нејзино непосредно соседство, согласно предложеното зонирање на Националниот парк согласно претходно направените научни студии, информираат од иницијативниот комитет за прогласување на Јабланица за Национален парк. (Крај)

извор: Inpress фото: архива

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest