znamemakedonsko

МТСП: Петок, 25-ти мај, Духовден е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Охрид, 18. мај 2018 (Inpress) – Министерството за  труд и социјална политика соопштува, дека согласно со Законот за празниците на Република Македонија („Службен весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), 25-ти мај 2018 година (петок), Духовден, петок пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија.

извор: Inpress фото: архива

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest