kniga1

Средба на охридските роднокрајни писатели

Охрид, 13. јуни 2018 (ИНПРЕС) – Во охридската библиотека „Григор Прличев” утре ќе се одржи средба на охридските роднокрајни писатели.

Овој културен настан ќе биде прв од серијата планирана за оваа година, а ќе учествуваат: Славе Ѓорѓо Димоски, Смиле Наумоски – Брсјак, Тоде Илиевски, Зоран Јакимоски, Дамјана Видичевска, Маја Мојсова и Марина Икономова – Шокева.

Средбата е закажана за 12:00 часот. (Крај)

извор: ИнПрес фото: архива

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest