novi-evra

Како изгледаат новите банкноти од 100 и 200 евра?

Франкфурт, 18. септември 2018 (ИНПРЕС) – Европската централна банка вчера ги претстави новите банкноти од 100 и од 200 евра. Банкнотите, како што најави Банката се до подобри безбедносни карактеристики што ќе го намали фалсификувањето.

Банконотите ќе бидат пуштени во оптек на 28 мај следната година.

Целата содржина прочитајте ја ТУКА. (Крај)

извор: Плус инфо фото: BBC

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest