jahta-jadranka-640x360

Јахтата на Тито на продажба како непотребен објект

Подгорица, 1. октомври 2018 (ИНПРЕС) – Министерството за одбрана на Црна Гора објави повик за продажба на непотребни пловни објекти опрема и резервни делови во вкупна вредност од 596.210 евра.

Повикот е објавен на интернет страницата на Министерството за одбрана и во него се истакнува дека пловилата се без вооружување и воена опрема.

На продажба се десантен брод во вредност од 140 илјади евра, помошен нафтоносач од 133 илјади евра, помошен водоносач од 110 илјади евра како и јахтата „Јадранка“ некогашен брод на Тито кој е проценет на 80 илјади евра. (Крај)

извор: Плус инфо фото: архива

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest