doktor-640x360

По еден лекар дневно го напуша Косово

Приштина, 15. октомври 2018 (ИНПРЕС) – Лекарската комора на Косово, Синдикатот на здравство и косовските пратеници изразија загриженост поради фактот дека околу 90 лекари во последните три месеци го напиштиле Косово, како и поради тоа што таа појава добива се пошироки размери.

Здравствените работници сметаат дека доколку не се преземат итни мерки, Косово набрзо може да се соочи со проблем на недоволен број лекари, објавуваат приштинските медиуми.

Целиот текст прочитајте го ТУКА.

извор: Плус инфо фото: архива

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest