ohridseptemvri20187

Започнуваат честувањата на 7-ми ноември – Денот на ослободувањето на Охрид

Охрид, 6. ноември 2018 (ИНПРЕС) – Со бројни настани и свечености започнуваат честувањата на 7-ми ноември – Денот на ослободувањето на Охрид.

Вечерва од 19:00 часот концерт ќе одржат учениците од ОМУ „Методи Патче“. Утре ќе бидат положени 74 ружи во знак на 74 години слободен Охрид на спомен-обележјата од НОБ, а ќе се одржи и Историски час.

Детската градинка „Јасна Ристеска“ под мотото „На крилјата на љубовта“ ќе го одбележи својот патронен празник. (Крај)

извор: ИнПрес фото: ИнПрес

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest