sjotimkatica

СЈО ја губи довербата, 53,5 % од граѓаните немаат доверба во Специјалното јавно обвинителство

Скопје, 4. декември 2018 (ИНПРЕС) – Мнозинство од 53,5 % од граѓаните немаат доверба во Специјалното јавно обвинителство и ова е голем пресврт споредено со сите претходни истражувања во кои СЈО имаше голема поддршка.

Расте недовербата на граѓаните и во другите институции во правосудтсвото. Во редовното обвинителство односно Републичкото јавно Обвинителство мнозинство од граѓаните – 61 % немаат доверба, безмалку половина – 28,3 % процентни или 32,7 отсто имаат доверба. Колку доверба имате во судството? Мнозинство – 61,4 % одговориле дека немаат доверба во судскиот систем а 33,3 отсто имаат доверба.

Ова е само еден дел од анкетата на Телма и МЦМС изработена од М Проспект. (Крај)

извор: Телма/Фокус фото: архива

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest