expensive_tree_gold

Најскапата новогодишна елка од злато

Минхен, 6. декември 2018 (ИНПРЕС) – Во Минхен е поставена елка украсена од 2.018 златници, чија вредност изнесува 2,3 милиони евра, со златна ѕвезда на врвот.

Оваа новогодишна елка е создадена од вкупно 63 килограми злато.

Елката ја направија вработените од златарата „Про Аурум“, компанија која се занимава со трговија на злато. (Крај)

извор: Нова Македонија фото: Inside Edition

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest