cistenjesnegjanuari2019

ДЗС: Градоначалниците да ги преземат неопходните мерки во согласност со временските услови

Скопје/Охрид, 10. јануари 2019 (ИНПРЕС) – Од Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС) апелираат до сите градоначалници и единици на локалната самоуправа да ги преземаат сите неопходни мерки за расчистување на снегот и снежните наноси.

Целта е да се одезбеди нормално одвивање на сообраќајот и заштита на населението во согласност со обврските од Законот за заштитата и спасувањето.

Од ДЗС воедно информираат и дека будно ја следат состојбата со временските услови во целата земја. (Крај)

извор: ДЗС фото: ИнПрес

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest