kirilprlicev

Историски час по повод 75 години од смртта на охридскиот револуционер Кирил Прличев

Охрид, 7. февруари 2019 (ИНПРЕС) – Со историски час утре ќе бидат одбележани 75 години од смртта на охридскиот револуционер Кирил Прличев.

Настанот ќе се одржи од 12:00 часот, во „ Куќата на Христо Узунов“, а е во организација на општина Охрид и НУ „ 3авод и музеј“.

За ликот и делото на Кирил Прличев ќе говорат вишиот кустос м-р Горан Митрески од НУ „Завод и музеј“ и Кирил Прличев внук на охридскиот револуционер. (Крај)

извор: ИнПрес фото: архива

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest