08_02_2019_SANACIJA_2

Се санира потпорниот ѕид кај ОУ „Св. Климент Охридски“

Охрид, 8. февруари 2019 (ИНПРЕС) – Денес започнаа градежни работи за санација на потпорен ѕид во ОУ „Св. Климент Охридски“.

– Поради надворешните временски влијанија, ѕидот беше значително оштетен и претставуваше опасност за децата. Градежните работи ги изведува компанијата „Бокоп“ од Струга, а вредноста на зафатот е 225.114 денари, информираат од општина Охрид. (Крај)

извор: Општина Охрид фото: Општина Охрид

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest