kniga-640x360

Промоција на монографијата „Богородица Перивлепта (Свети Климент) во Охрид“ од академик Цветан Грозданов

Скопје, 4. март 2019 (ИНПРЕС) – Истражувачкиот центар за културно налседство при Македонската академија на науките и уметностите и книгоиздателството „Матица македонска“ организираат промоција на монографијата „Богородица Перивлепта (Свети Климент) во Охрид“ од академик Цветан Грозданов.

На промоцијата поздравно обраќање ќе има акадмик Таки Фити, претседател на МАНУ, а промотори на монографијата се: г. г. Стефан, архиепископ охридски и македонски и на Јустинијана Прима, академик Владо Камбовски, академик Георги Старделов и д-р Сашо Цветковски.

Промоција на монографијата „Богородица Перивлепта (Свети Климент) во Охрид“ од академик Цветан Грозданов

Промоцијата ќе се одржи утре во Амфитеатарот на МАНУ, со почеток во 12:00 часот. (Крај)

извор: Република фото: архива

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest