ohriddek29

Намален бројот на туристи и ноќевања

Скопје/Охрид, 13. март 2019 (ИНПРЕС) – Во јануари годинава земјава ја посетиле 49.021 турист кои оствариле 102.691 ноќевање.

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во однос на минатогодишниот јануари е намален за 0,7 отсто, а бројот на ноќевањата за 4,3 проценти. При тоа, бројот на домашни туристи е зголемен за 2,6 отсто, а бројот на странските туристи е намален за 2,7 отсто.

Бројот на ноќевањата на домашните туристи, пак, е зголемен за еден отсто, додека бројот на ноќевањата на странските туристи е намален за 8,4 проценти. (Крај)

извор: Нова Македонија фото: ИнПрес

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest