Акција за чистење на потегот Хидробиолошки завод – Св.Наум

Охрид, 21. март 2019 (ИНПРЕС) – Екипите на Ј.П.„Охридски Комуналец„ започнаа широкоопфатна акција за чистење на расфрлан комунален отпад на потегот од Хидробиолошки Завод до Свети Наум.

Покрај тоа што се расчистуваат површините покрај коловозните ленти од магистралниот пат, се расчистуваат и површините во населените места на овој потег: Рача, Свети Стефан, Лагадин па сé до Свети Наум.

Големи количини тешко разградлив отпад (пластична и картонска амбалажа, лименки, најлон кеси се подигнати околу паркинг-просторот кај Горица 3, околу дискотеката Горица 1 и во населбата Свети Стефан. За жал повторно на површина испливува еко-некултурата на поединци кои отпадот го расфрлале каде ќе стигнат.

Со оваа акција се опфатени и плажите кои не се дадени под концесија на овој потег.Поради обемноста на акцијата, истата ќе трае подолг временски период. (Крај)

извор: ЈП„Охридски комуналец“ фото: ЈП„Охридски комуналец“

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest