znamemakedonsko

Понеделник, 22-ри април неработен за граѓаните од католичка вероисповед

Скопје/Охрид, 15. април 2019 (ИНПРЕС) – Од Министерството за труд и социјална политика соопштуваат дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), понеделник, 22-ри април 2019 година, втор ден Велигден, е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од католичка вероисповед им го честита празникот. (Крај)

извор: МТСП фото: ИнПрес

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest