policija6

Ќе се зголемува бројот на полицајци во СВР Охрид

Охрид/Скопје, 13. јуни 2019 (ИНПРЕС) – МВР објави јавен оглас за засновање на работен однос на 600 извршители на работно место „Полицаец“.

Од нив предвидено е во СВР Охрид да бидат примени 70 полициски службеници. Огласот ќе биде отворен до 28-ми овој месец.

На канидатите ќе им се врши проверка на моторички способности, психолошки тест, писмено тестирање, интервју, безбедносна проверка и здравствени прегледи.

Деталите околу потребните документи и постапката за плицирање ОВДЕ. (Крај)

извор: ИнПрес фото: архива

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest