Missing image

Концерти за класична музика на Пламенка Трајковска квартет во скопските училишта

Скопје, 16. август 2014 (ИНПРЕС) – Пламенка Трајковска квартет од есен ќе организираат серија концерти, наречени „Концерти  во нашето маало“.

Оваа македонска виолинистка, која ја приближи класичната музика на поинаков начин до слушателите, од есен ќе го спроведе новиот проект. Концертите ќе бидат  во училиштата во Скопје, но ќе бидат наменети и за возрасните.

Уште еден проект на крајот на годината  ќе организира Пламенка Трајковска, а тоа е музички театар и музичка комедија. (Крај)

извор: Инпрес фото: prespana