Missing image

Инстант тестенините доведуваат до дијабетес

Бостон, 16. август 2014 (ИНПРЕС) – Подготвувањето на инстант тестенини, за многумина е лесен, ефтин и најдобар топол оброк.

Но ретко се знае дека инстант тестенините можат да го зголемат ризикот од метаболитички промени поврзани со болести на срцето и мозочен удар, открива ново истражување.

Луѓето со метаболички синдром може да има висок крвен притисок или високо ниво на шеќер во крвта, и се соочуваат со зголемен ризик од срцеви заболувања, мозочен удар и дијабетес. (Крај)

извор: Public Health in Boston фото: архива