Missing image

Јолевски -АРМ ќе функционира добро и со помалку воена опрема

Скопје, 16. август 2014 (ИНПРЕС) – Ребалансот на буџетот со кој се кратат 5 милиони евра за армијата нема драстично да се одрази во модернизација на воениот сектор, рече министерот за одбрана Зоран Јолевски на изложбата на воена опрема и техника.

Според него, армијата ќе се фокусира на поголемо учество во мировните мисии на НАТО и Обединетите нации.

Инаку денеска АРМ организираше изложба на воена опрема и техника на воениот стадион во градскиот парк во Скопје. (Крај)

извор: 24 вести фото: република