Конференција за унапредување на транспарентноста во судството во Република Македонија

Скопје, 22. април 2017 (ИНПРЕС) – Институтот за европска политика, заедно со Хелсиншкиот комитет во Македонија, ќе организираат конференција за унапредување на транспарентноста во судството во Република Македонија.

Конференцијата ќе се одржи во вторник, 25 април, во Хотелот „Солун“ во Скопје, со почеток од 11:30 часот.

На конференцијата ќе учествуваат релеватни чинители, меѓу кои и судии од Врховниот суд на Република Македонија. (Крај)

извор: Инпрес фото: архива