Запалена тревна површина во Лескајца

Охрид, 19. август 2019 (ИНПРЕС) – Во охридската територијална противпожарна единица пријавена запалена тревна површина во близина на дрварата во Лескајца.

Екипа пожарникари со едно возило се веќе на терен и интервенираат. Причините сеуште се непознати, но не е исклучено поради високите температури и од невнимание да дошло до палење на тревата.

И натаму важат препораките на ДЗС и министерството за внатрешни работи за заштита од пожари, да не се палат отпадоците, меѓите и стрништата на нивите и да не се фрлаат неизгаснати цигари на отворен простор. (Крај)

извор: ИнПрес фото: архива