Ново збогатување на книжниот фонд во охридската библиотека

Охрид, 11. септември 2019 (ИНПРЕС) – Со уште неколку наслови, повторно е збогатен книжниот фонд во НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид.

На располагање на читателите им стојат книгите: „Неговите бели ракавици” од Јелена Бачиќ Алимпиќ,„Милион капки” од Виктор Дел Арбол,„Животот е краток како сон” од Тереза Ревај, „Песочниот часовник” од Трејси Рис, „Одговорот на Јулија” од Глен Диксон, „Меѓу чаршијата и црквата” од Димитар Пандев, „Дејзи Милер” од Хенри Џејмс, „Прељубници” од В. Огњеновиќ, „Утеха за голите” од Давор Стојановски, „Москва 2042” од Владимир Воинович, „Пливање спротиводно” од Ненад Јолдески и „Нема што да се стори” од Корана Сердаревиќ, информираат од охридската библиотека. (Крај)

извор: ИнПрес фото: архива