ЦЈЗ Охрид: Водата за пиење е неисправна во селата Свињишта, Завој, Куратица, Опеница, Вапила, Ливоишта и Косел

Охрид, 15. октомври 2019 (ИНПРЕС) – Од Центарот за јавно здравје (ЦЈЗ) од Охрид известуваат дека водата за пиење е бактерилошки и физичко-хемиски неисправна во неколку села во околината.

– Станува збор за мерните места во селата: Свињишта, Завој, Куратица, Опеница, Вапила, Ливоишта и Косел, информираат од ЦЈЗ. (Крај)

извор: ЦЈЗ фото: архива